Winterse items die iedere man moet hebben!

De winter is in volle gang en als we de voorspellingen mogen geloven gaan we een koude maand tegemoet. Tot nu toe hebben we pas één keer echt een beetje snel gehad maar daar gaat februari verandering in brengen. De maand wordt koud, heel koud met (hopelijk) een aantal winterse buien. Want zeg nou zelf, is het nou echt winter geweest als we geen dik pak sneeuw hebben gehad? Dit winterse buien zijn leuk maar ook behoorlijk koud. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid naar buiten te gaan. Een belangrijk onderdeel daarvan? Je outfit natuurlijk. In dit blog daarom dan ook een aantal winterse items die eigenlijk iedere man wel in zijn garderobe moet hebben zodat hij ook gewoon om deze dagen zonder teveel gedoe naar buiten kan.

Een stevige parka

In Nederland hebben we al een aantal jaar niet meer echt een strenge winter gehad. Grote kans dat je dus ook geen echte, goede winterjas meer in de kast hebt hangen. Maar laat je winterjas nou wel een ontzettend belangrijk onderdeel zijn van een winterse outfit. Daarom zou eigenlijk iedere man minstens één parka in zijn kast moeten hebben. De parka komt oorspronkelijk uit Rusland en daar weten ze wel om te gaan met een koude winter. De park is voornamelijk een langere jas die minstens tot over de heupen valt. Hierdoor houdt hij een stuk meer warmte binnen en een stuk meer kou tegen. Ook is de parka gemaakt van dik en stevig materiaal en voorzien van een dikke voering. De perfecte jas voor de winter dus.

Een dikke trui

Uiteraard is een goede winterjas belangrijk tijdens de koudere dagen maar vergeet ook zeker een goede trui niet. Winterse heren truien zijn er in vele verschillende soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld de welbekende hoodies maar ook de coltrui en de sweaters zijn goede truien voor de winter. Als ze maar gemaakt zijn van een dikke stof en voldoende warmte bieden. De truien van wol kenmerken zich daarin natuurlijk wel maar deze kunnen soms wat kriebelig aanvoelen waardoor ze bij iedereen even goed in de smaak vallen.

Een goede jeans

De perfecte broek voor de winter? Dat is waarschijnlijk toch gewoon een simpele denim jeans. Een broek gemaakt van echte spijkerstof is warm en houdt de meeste kou gewoon prima tegen. Schaf er wel eentje aan van goede kwaliteit. De jeans van een tientje of twintig euro lijken te mooi om waard te zijn en dat zijn ze ook echt. Deze broeken heb vaak geen goede pasvorm en zijn veel te dun voor de winter. Je moet misschien een kleine investering doen maar dan heb je ook wat.

Geef een reactie