Airsoft, wat is dat precies?

Airsoft is een ontzettend leuk spel voor groepen. Kan jij je vrienden of je collega’s soms ook wel schieten? Dat is nu prima mogelijk, en zelfs nog legaal ook. Op steeds meer plekken in Nederland kan je het populairste spel spelen. Daarbij schiet je op elkaar of op doelen met een soort geweer, waarmee je plastic balletjes kunt afschieten. Airsoft lijkt op paintball, maar heeft het voordeel dat je na afloop niet helemaal onder de verf zit. Als je een groep deelnemers hebt die tegen een stootje kan, dan is dit een superleuk uitje.
Airsoft

Voorbereiding van Airsoft

Bij Airsoft krijgen alle spelers een replica van een vuurwapen waarop een reservoir is gemonteerd. Door middel van gasdruk schiet het geweer kleine harde balletjes af. Op een parcours wordt een groep deelnemers meestal in 2 teams verdeeld. Van tevoren krijgt de groep een instructie. Elke deelnemer krijgt aan het begin van het spel vaak een beschermende overall en een geweer dat geheel gevuld is met de Airsoft balletjes. Als de balletjes op zijn, dan dalen de kansen van de speler om te winnen erg. Soms is het mogelijk om balletjes uit te wisselen binnen het team, of om een spel met onbeperkte hervulling te bestellen.

Het spel winnen

De standaard opdracht is om de deelnemers van het andere team te raken met je geweer. Geraakt worden betekent dat je uit het spel ligt. Om zich te beschermen kunnen de deelnemers gebruik maken van de dekking die het parcours ze biedt. Ze moeten dus een verdedigbare positie vinden achter tonnen, platen of bomen, en meter voor meter het andere team besluipen. Hun eigen teamleden kunnen ze daarbij dekking geven. Airsoft is dus een simulatie van een militair optreden met vuurwapens. Gelukkig zijn na afloop alle deelnemers bij Airsoft nog heel, afgezien van wat blauwe plekken.

Waar kan je Airsoft spelen

Airsoft wordt vaak aangeboden door outdoor recreatiebedrijven, die ook activiteiten zoals paintball, Escape Rooms, hindernisbanen, klimbossen en watersporten aanbieden. Airsoft is een actieve sport die vaak wordt beoefend in open velden en bossen, of in speciaal ingerichte zalen. Het is belangrijk dat de deelnemers in goede conditie zijn.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie