Ga veilig op vakantie met een inenting hepatitis B

Vakanties zijn natuurlijk heel erg leuk. Je gaat naar plekken waar je misschien nog nooit bent geweest en je zult ook herinneringen maken die je anders niet zal hebben. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je voor bepaalde bestemmingen misschien een vaccinatie nodig hebt. Neem bijvoorbeeld een inenting hepatitis B of inenting gele koorts. Beide ziektes kunnen worden verspreid door bloed. Neem bijvoorbeeld een mug. Wanneer een mug iemand heeft geprikt die gele koorts bij zich draagt en dan naar jou vliegt en jou ook steekt dan zal de kans aanwezig zijn dat je dus gele koorts krijgt. Dat is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen en dat kun je dus doen door een inenting gele koorts te halen. Deze krijgt iedereen in Nederland bij de geboorte, maar het is belangrijk om te kijken of je vaccin nog geldig is. Deze zal namelijk niet altijd mee gaan.

Mogelijke symptomen

Wanneer je de inenting hepatitis B en inenting gele koorts niet hebt genomen ben je dus een stuk vatbaarder voor deze ziektes. Hier zitten natuurlijk ook symptomen aan. Bij hepatitis B zijn de symptomen bijvoorbeeld: Geen eetlust, koorts, jeuk en ontlasting wat een lichtere kleur heeft. Als je dan kijkt naar gele koorts dan zie je dat de symptomen als volgt zijn: plotselinge koorts, hoofdpijn, misselijkheid en ook geelzucht. Dit is allemaal zeer vervelend en helemaal wanneer je dit krijgt op vakantie. Je voelt je dan namelijk zo slecht en kunt dan ook niks meer doen. Dan is eigenlijk je vakantie voorbij terwijl je er dan nog bent. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Het herstellen duurt meestal ook niet extreem lang bij gele koorts. Meestal ben je hier naar vier dagen wel vanaf. Hepatitis B daarentegen is een sterker virus en zul je dus ook langer last van hebben. Haal daarom altijd een inenting hepatitis B en inenting gele koorts om er voor te zorgen dat je er geen last van krijgt op vakantie.

Bijwerkingen na de inenting

Wanneer je de prik krijgt zul je er ook last van krijgen. Je krijgt dan namelijk bijvoorbeeld last van hoofdpijn, vermoeidheid en koorts. Dit zijn klachten die je bij iedere inenting wel ziet, ook bij de inenting hepatitis B en inenting gele koorts. Dit gaat dan vaak naar twee dagen alweer weg en dan ben je er helemaal klaar voor. Zo kun je dus zonder zorgen op vakantie en loop je dus ook geen risico. Dat is wel een fijn gevoel natuurlijk. Het zou ook niet fijn zijn als je de halve vakantie kwijt bent omdat je ziek bent omdat je de juiste inentingen niet hebt. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Geef een reactie