Er op uit in de vakantie: Drie avontuurlijke reizen

Heb jij nog geen zomervakantie geboekt? Dan wordt het nu toch echt hoog tijd. De zomer komt steeds dichterbij en het duurt nog maar een paar maanden voordat het weer vakantie is. Als jij van spanning en avontuur houdt, dan ben je hier aan het goede adres. In deze blog vertel ik je over mijn drie meest avontuurlijke vakanties. Hopelijk krijg je van deze blog genoeg inspiratie, zodat jij straks je vakantie kunt boeken!

Wilde dieren spotten

Een aantal zomers geleden ging ik op reis naar Tanzania. Dit was toch zeker wel een van de vetste reizen die ik ooit heb gemaakt. Ik twijfelde eerst heel erg of een safari vakantie wel iets voor mij zou zijn. Het leek me dat de hele dag in de auto zitten op den duur misschien wel een klein beetje saai zou worden. Niks was minder waar! Elke dag maak je weer andere dingen mee en spot je nieuwe dieren. Het is elke keer weer een verrassing wat je nou tegen gaat komen. Bovendien komt er ook buiten de safari auto veel spanning bij kijken. Als je ‘s avonds in je safaritent ligt en allerlei dierlijke geluiden hoort, moet je soms toch wel even slikken. Een safari vakantie is een echte aanrader voor iedereen die van een beetje spanning en sensatie houdt.

De onderzeewereld bewonderen

Op vakanties snorkelde ik altijd graag. Toen ik na mijn safari in Tanzania aan het strand op Zanzibar lag, besloot ik om een keer te duiken. Ik deed hier een proefduik en ik vond het fantastisch. Ik wist meteen wat ik in de volgende zomervakantie wilde doen: Mijn duikbrevet halen. De zomer daarna ging ik dus naar Egypte om hier een aantal dagen lang te duiken. Ook dit is een echte aanrader voor mensen die van avontuur houden. Het geeft een enorme kick om zo diep onder water te gaan en grote scholen aan vissen te zien zwemmen. En met een beetje geluk kom je nog andere vette zee dieren tegen, zoals kleine haaien, kwallen en alen.

Roeien in Scandinavië

Om eerlijk te zijn, ben ik helemaal niet zo’n heel sportief persoon. Toen mijn zus dus voorstelde om een week lang te kanoën in Zweden, moest ik toch wel even twee keer nadenken. Ik besloot echter het avontuur aan te gaan en het was fantastisch. We kregen enkel een kompas, een kaart en eten mee en moesten hiermee een week lang roeien naar de plek van bestemming. Een week lang meerden we aan bij de mooiste vlaktes en kampeerden we onder de heldere sterrenhemel. Het was zeker vermoeiend, maar de omgeving maakte dit het helemaal waard.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie