Rugtas pakken voor op reis, wat neem je mee?

Het is tegenwoordig heel populair om met enkel een rugtas te gaan reizen. Wekenlang trek je dan met alleen het hoognodige door verre oorden. Zeker onder jonge mensen is het erg in trek. Dit komt ook omdat je wanneer je minder hoeft mee te zeulen vaak ook minder betaalt. Denk maar eens aan lockers op bestemming of alleen al de toeslagen op extra kilo’s bagage wanneer je met het vliegtuig reist. Maar het is nogal lastig als je dit niet gewend bent, om een tas met zo min mogelijk in te pakken. Als je te veel inpakt, heb je niet de voordelen van een draagbare rugzak. Maar wat als je te ver doorschiet naar de andere kant en tekort komt onderweg? In deze blog vertel ik je wat je moet pakken voor zowel warme als koude bestemmingen.

Zomerse bestemmingen

Het is lastig te zeggen wat iedereen nodig heeft. Het verschilt natuurlijk ook enorm voor mannen en vrouwen. Maar geloof het of niet iedereen heeft aan twee shirts en twee korte broeken voldoende. Misschien wil je namelijk op bestemming nog een bermuda heren aan je kleine kledingcollectie toevoegen? De truc is namelijk veel wassen. Dit kan gewoon in je hotel of hostel kamer. Draai de kraan van de wasbak open en gooi er wat zeep overheen. In de tijd dat het ene setje droogt, draag je het andere. Wel raad ik aan om extra ondergoed en sokken mee te nemen. Misschien zelfs genoeg voor de hele week. Dan heb je ook nog goede wandelschoenen nodig en een setje slippers voor de dagen van rust en bijkomen aan het strand of zwembad.

Winterse bestemmingen

Zelf neem ik vaak voor winterse bestemmingen meer mee dan voor de zomerse bestemmingen. Dit omdat ik meer kleding nodig heb om warm te blijven. Zo wordt al snel het lijstje aangevuld met een winterjas en een setje thermo kleding. Goed, vaak trekken we de slippers en de zwemkleding van die lijst af maar een goede jas neemt die ruimte driedubbel in.

Waar je ook heen gaat, een goede rugtas is het allerbelangrijkste. Deze moet jouw spullen kunnen dragen en jij moet die weer dragen, dus comfort is zeker op zijn plaats. Daarnaast spreek ik voor veel mensen als ik zeg dat ik nooit te kort kom op vakantie. Ik heb gespaard voor de reis en alles wat ik mis kan ik vaak ter plekke aanschaffen. Ga het avontuur aan en zie dat je een stuk minder nodig hebt dan je zelf denkt.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie