Een fiets met trapondersteuning

Sinds afgelopen Oktober heb ik mij aangesloten bij een afvalclub voor dames. De afgelopen jaren ben ik behoorlijk aangekomen dus dat was een goede reden. Daarnaast is gezelligheid ook nooit verkeerd. In die combinatie kan ik niet anders zeggen dat ik erg blij ben met het afvalclubje. Een dame van de groep organiseert jaarlijks een grote fietstocht met de vrouwen die willen. Door een knie beschadiging is het voor mij erg lastig om dit bij te houden. Die dame adviseerde mij om eens te gaan kijken naar e-bikes, zodat je goede trapondersteuning hebt tijdens de tocht.

 

 

Zijn de e-bikes nog steeds duizenden euro’s?

In de afgelopen jaren is het idee wel eens bij mij opgekomen maar ik dacht dat die fietsen altijd duizenden euro’s zouden kosten. Aangezien ik maar gewoon een gemiddeld inkomen heb had ik niet gedacht dat het komen een e-bike binnen mijn budget zou passen. Op internet bleek dit toch een ander verhaal, je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. Er zijn genoeg e-bikes die inderdaad duizenden euro’s kosten maar deze hebben allerlei opties waar ik niet eens van weet waarvoor ze dienen. Ook heb je voor rond de duizend euro hele mooie e-bikes, dit past beter binnen mijn straatje. Aangezien je op internet niet kunt zien hoe de fietsen er in het echt uit zien, besloot ik eens rond te vragen in het clubje welke fiets zij hebben aangeschaft. Daarnaast wil ik graag weten waar ik op moet letten bij het aanschaffen en vooral welke opties heel fijn zijn om te hebben.

 

 

Niet alleen op zoek

Al snel gaf 1 van de dames aan ook op zoek te zijn naar een goede e-bike. Zij zat precies in hetzelfde dubio als ik. We kregen beide de tip om eens een vergelijkingssite te bezoeken en voor reviews te lezen. De fietsen van de dames zijn al een aantal jaar oud dus die zijn veel lastiger te verkrijgen. Op de vergelijkingswebsite kon ik heel duidelijk zien wat de voordelen en de nadelen waren van bepaalde e-bikes. Al snel besloot ik achterwielaandrijving te willen en wilde ik een sterke accu. Voor de rest had ik niet echt opties die voor mij van toepassing zijn. Uit de test kwam een e-bike van 1200 euro, deze fiets heb ik ook uiteindelijk besteld. Wanneer hij veilig in de schuur staat kan ik alvast mijn tas inpakken want de trip met de dames van de afvalclub is al bijna!

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie