Herenfietsen gaan als warme broodjes over de toonbank

De laatste tijd zijn door de huidige situatie ons veel dingen afgepakt. Maar het mooie daarvan is dat er ook veel goede dingen naar ons toe zijn gekomen. Zo zijn we met zijn alle massaal meer gaan bewegen en meer naar buiten gegaan. Dit is ook heel belangrijk en gezond voor iedereen. Een van de meest opvallendste trends van de laatste tijd was dat bijna overal een grote vraag naar fietsen waren. En dan hebben we het over allerlei soorten fietsen. Van mountainbikes, naar stadsfietsen tot elektrische fietsen. Iedereen wilde meer bewegen en meer buiten zijn. Vooral met het thuiswerken had men tijd over nu we niet in de file naar ons werk hoefden te rijden. 

 

Veel vraag

En dat is ook een van de grootste redenen dat ook herenfietsen als warme broodjes over de toonbank gingen. Verkopers en fietsenwinkels konden de vraag bijna niet meer aan. Ook marktplaats werd een stuk leger qua fiets advertenties. Het mooie van een herenfiets is dat deze vaak sterker is dan de vrouwenfietsen. Dit komt namelijk door de stang die de meeste herenfietsen hebben. Door deze stang is een fiets sneller als herenfiets te herkennen, maar het geeft ook stevigheid. Maar nog steeds zijn niet alle fietsen met een stang een mannenfiets. Zo hebben wielrenfietsen en mountainbikes ook voor vrouwen vaak een stang. Deze fietsen krijgen namelijk vaak iets meer te voorduren dan een stadfiets en hebben dus extra stevigheid nodig. 

 

Verschillende soorten

Er zijn ook bij de herenfietsen heel veel verschillende soorten fietsen. Meestal zijn ze dus te herkennen aan de stand die van het stuur naar de zadelpen loopt. Omdat de herenfietsen als warme broodjes over de toonbank gaan heb je niet altijd evenveel keuze als je snel een fiets wil. Hier zijn dan twee opties voor, of even iets langer wachten op je favoriete fiets. Of een andere kiezen. Voor het kiezen van een herenfiets is het handig om te kijken wat het doel is. Ga je elke dag naar je werk met de fiets, of wil je er alleen boodschappen mee doen. Wanneer je een lange afstand moet afleggen is een elektrische herenfiets heel handig. Hierdoor kan je gemakkelijker langere afstanden afleggen. Maar er zijn ook de wat meer standaard stadfietsen voor heren. Deze zijn wat lichter en dus ook makkelijker in de schuur te zetten dan de zwaardere herenfiets modellen. Het is handig om hier een goede keuze in te maken voordat je opzoek gaat naar jouw fiets die misschien ook wel zo is uitverkocht.  

Geef een reactie